Η εταιρεία Hutchison Whampoa που ανήκει στον του δισεκατομμυριούχο Li Ka-shing, κατέθεσε πρόταση ύψους 2 δισ. ευρώ (2,6 δισ. δολ.) για την Eircom Group, την ιρλανδική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία η οποία βρίσκεται σε πιστωτική προστασία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η πρόταση υπεβλήθη από τη θυγατρική της Hutchison στην Ιρλανδία, Three Ireland, όμως απορρίφθηκε από το ειδικό δικαστήριο της χώρας που κλήθηκε να αποφασίσει, καθώς εμπλέκονταν πολλοί όροι, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Η Eircom ζήτησε προστασία από τους πιστωτές στις 30 Μαρτίου, έχοντας καθαρά χρέη 3,8 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη εταιρική χρεοκοπία στην ιστορία της χώρας.

Η Hutchison, επισπεύδει τις επενδύσεις στην Ευρώπη, έχοντας ήδη συμφωνήσει να αποκτήσει την τηλεπικοινωνιακή Orange Austria φέτος, ενώ το 2011 απέκτησε τη βρετανική Northumbrian Water Group.
«Η Eircom είναι υπό αναδιάρθρωση, έτσι η Hutchison μπορεί να αγοράσει σε μειωμένη τιμή," είπε ο Lam Ka Kei της Redford Asset Management Ltd. «Για την Hutchison, η τιμή είναι το σημαντικότερο  πράγμα σε κάθε διαπραγμάτευση. Υπάρχουν πολλές εταιρείες στην Ευρώπη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, έτσι υπάρχουν ευκαιρίες για την Hutchison» πρόσθεσε.