Μετά την απεργία διαρκείας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο βιομηχανικό τομέα της Γερμανίας, σήμερα ξεκινούν απεργία και οι υπάλληλοι στον τραπεζικό τομέα. Κοινό αίτημα των απεργών είναι η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.
Σύμφωνα με το συνδικάτο Ver.di, το οποίο διαπραγματεύεται αύξηση των αποδοχών για 220.000 εργαζομένους στις δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες της Γερμανίας, τελικά δεν κατάφερε να έλθει σε συμφωνία τη νύχτα με την εργοδοσία.

Το Ver.di απέρριψε πρόταση της εργοδοσίας, για αύξηση των αποδοχών σε τρία στάδια (+2% και στη συνέχεια δυο φορές από 1%) εντός των προσεχών δυο ετών. Σύμφωνα με το συνδικάτο, αυτό θα σήμαινε αύξηση των αποδοχών κατά 1,3% ετησίως, μικρότερη από την αύξηση των τιμών.

«Η πρόταση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε η Μπεάτε Μενς, εκπρόσωπος του συνδικάτου.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον τραπεζικό τομέα προστίθενται σ΄αυτές του βιομηχανικού τομέα, στις οποίες έχουν ήδη λάβει μέρος από την αρχή της εβδομάδας 160.000 εργαζόμενοι, σύμφωνα με το συνδικάτο του κλάδου, IG Metall.

Η εργοδοσία έχει προτείνει 3% αύξηση, αλλά η IG Metall ζητεί 6,5% στον τεράστιο τομέα της μεταλλουργίας στον οποίο απασχολούνται πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι.
Στις αρχές Απριλίου, οι 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα διεκδίκησαν και εξασφάλισαν, ύστερα από απεργιακές κινητοποιήσεις, αύξηση 6,3% σε διάστημα δύο ετών.