Αύξηση άνω του 6% κατέγραψε η οικονομία της Ινδονησίας καθώς η ενίσχυση της εγχώριας κατανάλωσης σε συνδυασμό με την αύξηση των επενδύσεων, συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας επιβράδυνσης μειώνοντας έτσι την ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων.
Συγκεκριμένα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε 6,3 % το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, από 6,49% που ήταν το δ΄τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Η μέση εκτίμηση  20 αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg ήταν 6,31%.

Η Τράπεζα της Ινδονησίας έχει σταματήσει τη μείωση των επιτοκίων μετά την υποχώρηση του κόστους δανεισμού τον Φεβρουάριο , προκειμένου να υποστηρίξει την οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, καθώς από την παρατεταμένη κρίση χρέους της ΕΕ πλήττονται οι ασιατικές εξαγωγές. Οι επενδύσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 32,9% το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο ο πληθωρισμός δέχεται πιέσεις , μετά την αύξηση του πετρελαίου με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξετάζει τρόπους μείωσης των δαπανών της επιδότησης που μπορεί να ωθήσει τις τοπικές τιμές των καυσίμων.

«Τα σταθερά κέρδη των επενδύσεων και των δαπανών των νοικοκυριών είναι θετικά σημάδια για την οικονομία», δήλωσε ο Φρεντ Γκίμπσον, οικονομολόγος της Moody’s Analytics στο Σίδνεϊ.