Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την περικοπή περίπου 380 δισ. δολαρίων από κοινωνικά επιδόματα, προωθούν οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την μείωση του ελλείμματος.
Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπές στην επισιτιστική βοήθεια, στις φοροαπαλλαγές για δαπάνες για τα παιδιά των οικογενειών και του προγράμματος υγείας Medicaid για τους φτωχότερους αμερικανούς, προτάσεις που εκτιμάται ότι θα απορριφθούν τελικά στη Γερουσία, το σώμα που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει συντάξει ο πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν και αναμένεται να εγκριθεί από αυτήν σήμερα, θα υπογραμμίσει τις διαφωνίες ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Ήδη οι Δημοκρατικοί στη Βουλή επιτίθενται στο νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το επίθεση στους φτωχούς, καθώς όπως υποστηρίζουν οι μειώσεις κατά 35,8 δισ. δολάρια στην επισιτιστική βοήθεια προς οικογένειες με χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα σε 10 χρόνια θα σημάνει πως 1,8 εκατ. άνθρωποι δεν θα λαμβάνουν πλέον βοήθεια σε τρόφιμα.