Το εάν τελικά η Ελλάδα θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από το ευρώ είναι δικαίωμά της δήλωσε ο ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία. Ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να ειπωθεί με ειλικρίνεια στον πληθυσμό, ποια θα ήταν τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης.
Εξάλλου, ανέφερε, το χρέος θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποπληρωθεί σε ευρώ και οι δυσκολίες θα ήταν τεράστιες αν η αποπληρωμή θα έπρεπε να γίνει με ένα άλλο, υποτιμημένο νόμισμα. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, πολλοί θα σπεύσουν να εξάγουν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους σε ευρώ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «δραματικό», το αποτέλεσμα των εκλογών λέγοντας πως η πολιτική δεν μπόρεσε να κάνει κατανοητό στους πολίτες ότι υπάρχει κρίση και πως η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε πλήθος υποχρεώσεων που πρέπει να εκπληρώσει.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει επενδύσεις, αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη να στηρίξουν, από κοινού, την Ελλάδα για να γίνει ανταγωνιστική ενώ, από την πλευρά τους, οι Έλληνες θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να λειτουργεί πραγματικά το φορολογικό σύστημα, ιδιαίτερα μάλιστα απέναντι στους πλούσιους, τόνισε.
Διαφορετικά, όπως πρόσθεσε, ο πληθυσμός αισθάνεται αδικημένος και τη δυσαρέσκεια του την εκδηλώνει με τιμωρία των κυβερνώντων.