«Η αγορά και η οικονομία επιθυμούν τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα διαχειριστεί τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κώστας Μίχαλος.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, όπως το ΕΒΕΑ έχει κατ' επανάληψη επισημάνει, απαιτείται να υπάρξει μια επιτυχής επαναδιαπραγμάτευση συγκεκριμένων όρων του μνημονίου. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας έχει τη δυνατότητα να πείσει τους εταίρους και τους δανειστές μας να αλλάξουν πολιτική.

«Αυτή την ευκαιρία τα πολιτικά κόμματα που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκά δεν πρέπει να την αφήσουν να χαθεί. Η αγορά και η οικονομία επιθυμούν τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα διαχειριστεί τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Κάθε μέρα που περνά, τα προβλήματα αντί να επιλύονται διογκώνονται και μια έστω και μικρή περίοδος ακυβερνησίας θα μας δώσει τη χαριστική βολή. Τα περιθώρια χρόνου έχουν εξαντληθεί και αν δεν κινηθούμε τάχιστα μπορεί αργότερα να έχουμε κυβέρνηση αλλά σε μια παντελώς κατεστραμμένη χώρα» είπε.