Εκτενή ρεπορτάζ σχετικά με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην χώρα μας και τον κίνδυνο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, πραγματοποίησαν τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC, η σκληρή λιτότητα έσπρωξε τους Έλληνες ψηφοφόρους στα άκρα και αύξησε τον κίνδυνο πτώχευσης της Ελλάδας, καθώς τίθεται πλέον σε σοβαρή αμφισβήτηση η συνέχιση του προγράμματος λιτότητας που ήδη έχει επιδεινώσει δραματικά την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών λόγω των δραματικών περικοπών στους τομείς των υπηρεσιών, της κοινωνικής πρόνοιας και της περίθαλψης.

Επίσης, σε άλλη εκπομπή του ίδιου καναλιού ο παρουσιαστής σχολίασε ότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσουν οι αγορές την εμπιστοσύνη στη διάσωση της χώρας, στο μέτρο που οι επικεφαλής προειδοποιούν ότι δε θα υπάρξει καμία νέα διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος και ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση αναδειχθεί είναι υποχρεωμένη να τηρήσει απαρέγκλιτα τα συμπεφωνημένα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι απόψεις των αρθρογράφων μεγάλων αυστραλιανών εφημερίδων. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της εφημερίδας «The Sydney Morning Herald» όπου ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι «η αυστραλιανή αγορά βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ειδικότερα. Η σχετική ηρεμία που ακολούθησε της υπογραφής των δανειακών συμβάσεων για την αποτροπή χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας, δε διήρκησε πολύ, καθώς όλοι γνώριζαν ότι επρόκειτο για μια εξαιρετικά βραχύβια και προσωρινή λύση. Ήταν δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν θα ήταν δυνατόν να αποπληρώσει τα χρέη της ακόμα και μετά την παραγραφή σημαντικού μέρους των οφειλομένων στο βαθμό που η λιτότητα αποκλειστικά ως μέτρο αντιμετώπισης οδηγεί μόνο στην ανεργία, στην ύφεση και στον οικονομικό μαρασμό αν δε συνοδεύεται από αναπτυξιακά προγράμματα».

Σε άρθρο του ο Glenn Mumford στην εφημερίδα "The Australian Financial Review" επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα «θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο την επιβίωση του ενιαίου νομίσματος, καθώς η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα φέρει πανικό στις παγκόσμιες αγορές με απρόβλεπτες συνέπειες. Ήδη σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια απομακρύνονται από τις επισφαλείς αγορές της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, απειλώντας την πρώτη, κυρίως, με εκδήλωση πιστωτικού γεγονότος».