Έργο 38,14 εκατ. ευρώ του ΥΠΜΕΔΙ ανέλαβε η Intrakat

Έργο 38,14 εκατ. ευρώ του ΥΠΜΕΔΙ ανέλαβε η Intrakat
Υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Intrakat και του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων η σύμβαση για το έργο "Ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το Φράγμα Αποσελέμη - Έργα Ενίσχυσης Ταμιευτήρα Φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου", προϋπολογισμού 38,14 εκατ. ευρώ.
Η κατασκευή έργου αφορά την ενίσχυση του ταμιευτήρα του φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου και περιλαμβάνει την υπογειοποίηση τμήματος αγωγού, με την κατασκευή σήραγγας, μήκους περίπου 3,5 χλμ, η οποία θα διανοιχθεί με TBM (μέθοδος ολομέτωπης κοπής).

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:
•    Έργα εκτροπής υδάτων Οροπεδίου Λασιθίου (απομόνωση καταβοθρών, προσαγωγών τάφρων, υδροληψίας).
•    Σήραγγα Οροπεδίου - ταμιευτήρα Αποσελέμη συνολικού οριζοντίου μήκους περίπου 3,5 χλμ. με τα έργα εισόδου των νερών της σήραγγας στο Οροπέδιο - κλήση σήραγγας περίπου 15%.
•    Έργα κατάντη εξόδου των νερών Σήραγγας Οροπεδίου (αγωγός πτώσης μήκους 3,5χλμ), ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, θυροφραγμάτων, καταστροφής ενέργειας κλπ
•    Διευθέτηση χειμάρρου Αποσελέμη από την περιοχή του έργου καταστροφής ενέργειας μέχρι τον ταμιευτήρα Αποσελέμη και τεχνικά οδογεφυρών

Το έργο έχει διάρκεια κατασκευής 32 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο