Πάνω από 33 εκατ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Telefonica, σε 18 εκατ. πελάτες της. Οι αποζημιώσεις θα δοθούν για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συνδρομητές της στις 2 Απριλίου όπου το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας Movistar υπέστη ολική βλάβη.
 «Έχει αποφασισθεί [να επιβληθεί] πρόστιμο 6,075 εκατ. πέσος [1 εκατ. ευρώ], όπως και αποζημίωση δέκα πέσος [1,7 ευρώ] ανά πελάτη, δηλαδή 185,071 εκατ. πέσος [32,082 εκατ. ευρώ]», ανακοίνωσε ο Δε Βίδο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πέντε ημέρες μετά την έγκριση από το Κογκρέσο νομοθετήματος για την μερική εθνικοποίηση της YPF, θυγατρικής εταιρείας στην Αργεντινή του ισπανικού πετρελαϊκού ομίλου Repsol.

«Είναι ένα προληπτικό μέτρο δίκην παραδείγματος», είπε ο υπουργός.

Ο όμιλος Telefónica ελέγχει περί το 40% της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας στην Αργεντινή, όπου λειτουργούν 50 εκατ. κινητά τηλέφωνα για έναν πληθυσμό 40 εκατ. ανθρώπων.

Η ίδια εταιρεία ελέγχει επιπλέον, από την εποχή της ιδιωτικοποίησης του τομέα επί προεδρίας Κάρλος Μένεμ (1989-1999) την σταθερή τηλεφωνία στη μισή νότια Αργεντινή, περιλαμβανομένου και του μισού νότιου Μπουένος Άιρες και των περιχώρων του.