«Η μεγάλη δυσκολία στην εξασφάλιση της διακυβέρνησης της Ελλάδας, δεν πρόκειται να μειώσει τις αξιώσεις της Ευρώπης για την διατήρηση των δεσμεύσεων για δημοσιονομική πειθαρχία και τις προσπάθειες για ανάπτυξη», δήλωσε,  σε συνάντηση για το μέλλον της ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.  

«Σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες, ελπίζουμε να συγκροτηθεί, στην Ελλάδα, μια κυβέρνηση συνασπισμού που να σεβασθεί τις δεσμεύσεις της χώρας» δήλωσε και ο επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, ο οποίος ήταν επίσης παρών στην συνάντηση.

Σε ότι αφορά την δυνατότητα υιοθέτησης των ευρωομολόγων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μάριο Μόντι υπογράμμισε: «Τα θεωρώ αναγκαία. Είμαι βέβαιος ότι η Ένωση θα τα υιοθετήσει, όχι άμεσα, αλλά η στιγμή πλησιάζει όλο και περισσότερο».

Ο Όλι Ρεν πρόσθεσε ότι «για το θέμα αυτό πρέπει να γίνει μια σημαντική και σε βάθος συζήτηση τους επόμενους μήνες. Είναι μια παρτιτούρα που θα παίξουμε στο μέλλον».