Στο 2,2% του ΑΕΠ ορίστηκε το έλλειμμα της Ρουμανίας για το 2012 έναντι 1,9% που ήταν η αρχική εκτίμηση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέφρι Φρανκς, το ΔΝΤ δέχθηκε να αναθεωρήσει προς τα πάνω το έλλειμμα της Ρουμανίας, προκειμένου να καταφέρουν οι αρχές να να αυξήσουν κατά 8% τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, για να τους φέρουν σταδιακά στο επίπεδο που ήσαν πριν από το 2010.

Ωστόσο, τα στελέχη του ΔΝΤ κάλεσαν τη νέα κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τις δημόσιες δαπάνες. «Λαμβανομένων υπόψη των εκλογών που πλησιάζουν και των αβεβαιοτήτων στην ευρωζώνη, είναι σημαντικό να μην παρεκκλίνει η Ρουμανία από το δρόμο αυτό και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο Φρανκς, ο οποίος εκτιμά ότι έτσι θα ενισχυθεί η ανάπτυξη και θα βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των Ρουμάνων.

Παράλληλα το ΔΝΤ διατήρησε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη στη Ρουμανία στις 1,5%, επίπεδο ανώτερο του μέσου όρου της ΕΕ που στηρίζεται στην εσωτερική ζήτηση και στην καλύτερη διαχείριση των περίπου 30 δισ. ευρώ που τέθηκαν στη διάθεση του Βουκουρεστίου από τις Βρυξέλλες για την περίοδο 2007-2013.