Η Ευρωζώνη είναι στα πρόθυρα να χάσει ένα μέλος της εκτιμούν περισσότεροι από το 50% των 1.253 αναλυτών που συμμετείχαν σε παγκόσμια δημοσκόπηση του Bloomberg.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτική παράλυση και οι ψηφοφόροι αντιδρούν στην λιτότητα, το 57% των επενδυτών, αναλυτών και επιχειρηματιών οι οποίοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι μία τουλάχιστον χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ πριν από το τέλος του έτους. Την ίδια στιγμή το 80% αναμένει μεγαλύτερη πίεση στις αγορές ομολόγων της Ευρώπης.

Με την πλειοψηφία να προσδιορίζει την επιδείνωση στην Ευρώπη ως μια μεγάλη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, οι ερωτηθέντες στην έρευνα ανησυχούν όλο και περισσότερο για το εάν τελικά η Ισπανία θα χρεοκοπήσει ενώ εμφανίζονται λιγότερο πρόθυμοι να αγοράσουν γαλλικό χρέος.

Η αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρώπης αναζωπυρώθηκε από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τον εάν η χώρα πληροί τους όρους της διεθνούς διάσωσης της και εάν θα επιδιώξει μια λύση εκτός του ευρώ.