Αύξηση των πωλήσεων, ενίσχυση λειτουργικών κερδών αλλά και μικρή μείωση στα καθαρά κέρδη είναι η εικόνα που εμφάνισαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Frigoglass στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκε κατά 18% στα 159,12 εκατ. ευρώ από 134,83 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, ενώ τα λειτουργικά κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 24,33 εκατ. ευρώ από 22,75 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6,9%. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 11,1% στα 7,76 εκατ. ευρώ από 8,72 εκατ. ευρώ.

Σε γεωγραφικό επίπεδο, ο όμιλος παρουσίασε αύξηση πωλήσεων σχεδόν σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησής του, παρά τις αντίξοες συνθήκες σε πολλές Ευρωπαϊκές αγορές. Η Ανατολική Ευρώπη κατέγραψε αναπτυξιακή πορεία στην αρχή του έτους αντιστρέφοντας την αρνητική τάση των δύο τελευταίων τριμήνων του 2011, ενώ ακολούθησε την διψήφια αύξηση του πρώτου τριμήνου του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω παραγγελιών που πραγματοποιηθήκαν νωρίτερα. Η Ασία/Ωκεανία επίσης είχε θετική πορεία λόγω σημαντικών τοποθετήσεων στην Ινδία, ενώ η Αφρική/Μέση Ανατολή διατήρησε ικανοποιητικά επίπεδα ζήτησης. Η Βόρειος Αμερική είχε ανοδική πορεία πωλήσεων, αξιοποιώντας τα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του περασμένου έτους. Ο κλάδος Υαλουργίας αναπτύχθηκε περαιτέρω σε σχέση με τη σημαντική άνοδο που είχε καταγράψει στο πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, παρά το προγραμματισμένο κλείσιμο ενός φούρνου στη Νιγηρία τον Ιανουάριο για επισκευή.

Οι προοπτικές για το 2012 παραμένουν αμετάβλητες. Αναμένεται η Αφρική/Μέση Ανατολή να διατηρήσει θετική πορεία στα επόμενα τρίμηνα και η Ασία/Ωκεανία να συνεχίσει με ανοδική τάση. Επίσης, προβλέπεται να εξακολουθήσει η θετική τάση των πωλήσεων στη Βόρειο Αμερική, με περαιτέρω σημεία ανόδου στη διάρκεια του έτους. Εν όψει του συνεχόμενα αντίξοου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η διοίκηση αναφέρει ότι παραμένει επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές των κύριων αγορών της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης. Συνολικά, αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσει τη συνήθη εποχικότητα, με επιβράδυνση των Ευρωπαϊκών αγορών στο δεύτερο μισό του έτους, ενώ τις αγορές της Αφρικής και της Ασίας να σημειώσουν αναπτυξιακή πορεία. Επίσης, αναμένεται ο κλάδος Υαλουργίας να καταγράψει περαιτέρω πρόοδο μέσα στο 2012.

Ο  Δώρος Κωνσταντίνου, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:
"Παρά την μακροοικονομική αβεβαιότητα στις κύριες Ευρωπαϊκές αγορές, καταφέραμε να σημειώσουμε ένα ακόμη τρίμηνο ανοδικών πωλήσεων σε συνέχεια της σημαντικής ανόδου του αντίστοιχου τριμήνου του 2011, αποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής μας διασποράς.

Παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς στην Ευρώπη. Ωστόσο, παρά την παρατεταμένη περίοδο ύφεσης πολλών γεωγραφικών περιοχών, η Frigoglass σημείωσε σημαντική ανάπτυξη στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους. Το επιχειρηματικό μοντέλο και η στρατηγική μας θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε τις μακροοικονομικές προκλήσεις, επιτυγχάνοντας περαιτέρω πρόοδο σε όλους τους κλάδους δραστηριοποίησής μας. Η ευρεία γεωγραφική παρουσία, η ηγετική θέση στην αγορά και οι ισχυροί δεσμοί με τις μεγαλύτερες εταιρείες αναψυκτικών και ποτών διεθνώς, αποτελούν εχέγγυα της περαιτέρω επιτυχίας και ανάπτυξης της Frigoglass.

Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Torsten Tuerling ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της Frigoglass. O Torsten έχει εκτενή εμπειρία τόσο στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης όσο και στις διεθνείς αγορές και προσβλέπουμε στην συνέχιση της επιτυχημένης πορείας και ανάπτυξης της Frigoglass υπό την ηγεσία του."