Μία ακόμη μεγάλη απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βρετανία από τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα εναντίον της επιβολής ανώτατων ορίων στους μισθούς, των μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις και των άλλων μέτρων λιτότητας.
Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν περίπου 20.000 βρετανοί αστυνομικοί καθώς και αξιωματούχοι μεθοριακών υπηρεσιών ελέγχου και εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν περίπου 400.000 εργαζόμενοι , αριθμός μικρότερος από εκείνον του περασμένου Νοεμβρίου ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι μια σημαντική επίδειξη της δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης μετά το πλήγμα που δέχθηκε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζέιμς Κάμερον στις τοπικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή απεργία συμμετέχουν επίσης δάσκαλοι, εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και λέκτορες, καθώς και μέλη του συνδικάτου των Δημόσιων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), που εκπροσωπεί τους αξιωματούχους των υπηρεσιών φορολογίας και μετανάστευσης στα αεροδρόμια.