Ολάντ: Κυρώσεις σε όσες επιχειρήσεις απολύουν άδικα

Ολάντ: Κυρώσεις σε όσες επιχειρήσεις απολύουν άδικα
Να περιορίσει το φαινόμενο των απολύσεων σε υγιείς επιχειρήσεις προσπάθεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σε δηλώσεις του κατέστησε σαφές πως η τακτική των απολύσεων δεν θα είναι πλέον τόσο εύκολη, ειδικά για εταιρείες που έχουν υγιή οικονομικά.

Προ εκλογών, ο Γάλλος πρόεδρος είχε πει ότι θα επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε όσες εταιρίες έχουν κερδοφορία και απολύουν μόνο και μόνο για να βελτιώσουν τιμή των μετοχών τους.

Μετεκλογικά, ο Ολάντ Μισέλ Σαπέν, που διεκδικεί τη θέση του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομίας στη κυβέρνηση Ολάντ, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ότι ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί. "

Στόχος είναι να γίνει ιδιαίτερα ακριβό για τις εταιρείες να απολύουν εργαζομένους που θέλουν να αυξήσουν την τιμή των μετοχών τους".

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Σαπέν στην General Motors η οποία έχει ανακοινώσει μαζικές απολύσεις.

«Θα ξεκινήσουμε ένα μπραντεφέρ με τη διοίκηση (…) ώστε να καταλάβουν ότι υπάρχει ένας είδος ηθικής στην οικονομική ζωή, ότι ο σεβασμός των εργαζόμενων είναι μέρος των αξιών μιας μεγάλης εταιρείας».

Όπως δήλωσε ο Σαπέν, αν οι εταιρείες δεν καταφέρουν να αποδείξουν ότι έχουν σοβαρό λόγο για να προχωρήσουν σε απολύσεις, τότε το κράτος θα απευθύνεται στα δικαστήρια.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο