Κατηγορηματικά αρνητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν απέναντι στην έκθεση μιας οικονομολόγου της Τράπεζας η οποία πρότεινε να υιοθετήσει η Γερμανία έναν μεγαλύτερο προϋπολογισμό προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης στην ευρωζώνη.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Zu Deutsche Zeitung» τόνισε ότι η χώρα ως συμμέτοχος στην ευρωζώνη, έχει εντολή να συγκρατήσει τον πληθωρισμό σ' έναν ετήσιο μέσο όρο 2%.

Σχολιάζοντας την πρόταση της οικονομολόγου, η οποία ερμηνεύθηκε από κάποιους ως αλλαγή πορείας, «αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει, κατά περίπτωση, πως ο πληθωρισμός στη Γερμανία μπορεί να είναι κάποια στιγμή ανώτερος από το μέσο όρο και ταυτόχρονα πως οι χώρες της ευρωζώνης θα βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο».

«Αν προσέξουμε, στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε ο μέσος πληθωρισμός να μην ξεπερνάει το 2%, τότε ο πληθωρισμός δεν θα βγει απ' αυτό το πλαίσιο στη Γερμανία. Οι πολίτες μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην εγρήγορση της Bundesbank».