Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς συμμερίζονται… τον πόνο μας για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που μας έχουν επιβληθεί, ωστόσο τάσσονται υπέρ της αποχώρησης μας από το ευρώ στην περίπτωση που δεν συνεχίσουμε την υλοποίησή τους.
Σε δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Toluna und Thoering Heer & Partner το 73% των ερωτηθέντων απάντησε ή συνέχιση του προγράμματος λιτότητας ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ το 60% αντιμετωπίζει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και τη Γαλλία ως σοβαρή απειλή για το ευρώ.

Παράλληλα το 50% θεωρεί ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν επαρκούν, αλλά θα πρέπει να συμπληρωθούν με στρατηγική ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης. Μόνο το 25% πιστεύει ότι εφαρμόζεται η σωστή πολιτική, αλλά εκείνοι που συμφωνούν τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης να αναλαμβάνουν τα βάρη των χρεωμένων εταίρων τους φθάνουν το 30%.

Περισσότεροι, ωστόσο, από τους μισούς ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν επιβαρύνει υπερβολικά τους Έλληνες και δείχνουν κατανόηση για την οργή τους.