Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, απειλώντας πως εάν η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα θα σταματήσει η οικονομική βοήθεια.
Στη διάρκεια ομιλίας του στη γερμανική Κάτω Βουλή, ο Γκ. Βεστερβέλε τόνισε ότι η γερμανική πλευρά έχει την πρόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να βοηθήσει την Ελλάδα με την καταβολή των δόσεων.

«Αυτό όμως προϋποθέτει ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει» είπε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία επιθυμεί τη διατήρηση ακέραιας της ευρωζώνης, αλλά εξαρτάται από την Ελλάδα να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση.

«Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, βρίσκεται στα χέρια της. Θέλουμε να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί βοήθεια. Εάν η Ελλάδα απομακρυνθεί από τον συμπεφωνημένο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τότε η καταβολή των επόμενων δόσεων της βοήθειας δεν θα είναι δυνατή. Η αλληλεγγύη δεν είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης» είπε.

Αναφερόμενος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είπε ότι «πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στην ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τη δυνατότητα να δαπανά περισσότερο από πριν, αλλά οφείλει να χρησιμοποιήσει τους πόρους της καλύτερα από ό,τι μέχρι σήμερα», είπε.

Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι στο προχθεσινό «θρίλερ» που διαδραματίστηκε με την καταβολή ή μη της δόσης Μαΐου,  η Γερμανία ήταν από τις πρώτες χώρες που ζήτησαν να μην εκταμιευθούν τα χρήματα.