Αντάρτικο Ολάντ για τις προβλέψεις της Κομισιόν

Αντάρτικο Ολάντ για τις προβλέψεις της Κομισιόν
Δεν δέχεται τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Γαλλία περί ελλείμματος 4,2%, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δια εκπροσώπου του ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 0,5% για φέτος στη Γαλλία, όπως ο Φρανσουά Ολάντ στο πρόγραμμά του, αλλά μόνο 1,3% το 2013, ποσοστό μικρότερο του 1,7% που υπολόγισε ο νέος πρόεδρος.  

Οι Βρυξέλλες αναμένουν μια "σταθερή οικονομική πολιτική", δηλαδή χωρίς να ληφθούν υπόψη αποφάσεις της μέλλουσας κυβέρνησης, σε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξης 4,2% για το 2013 στη Γαλλία, ενώ ο Ολάντ έχει δεσμευτεί να το επαναφέρει στο 4,5% φέτος και στο 3% το 2013.

Όταν ρωτήθηκε για το στόχο αυτό, ο Μισέλ Σαπέν το επιβεβαίωσε, τονίζοντας ότι η μέλλουσα κυβέρνηση θα λάβει "τα μέτρα που πρέπει".

"Αν η πολιτική που ασκείτο μέχρι τώρα συνεχιζόταν, θα είχε καταλήξει σε μια ανάπτυξη μικρότερη από αυτή που είχε προβλέψει η απερχόμενη ομάδα, σε μια αύξηση δαπανών υψηλότερων αυτών που η ίδια ομάδα είχε παρουσιάσει και σε χαμηλότερα έσοδα", τόνισε.

"Η κληρονομιά είναι βαριά, αυτό μας λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", πρόσθεσε ο Σαπέν το όνομα του οποίου ακούγεται για το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας και των Οικονομικών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο