Νέο μήνυμα στην Ελλάδα στέλνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που με συνέντευξή του στην αυριανή έκδοση της Welt αναφέρει με νόημα ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να πιέσει κάποια άλλη να παραμείνει στο ευρώ.

Ο Σόιμπλε επιβεβαιώνει σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 


«Καμιά χώρα δεν μπορεί να πιέζει μιαν άλλη να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Φυσικά εμείς δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να βγει η Ελλάδα. Αλλά θα ήμασταν μια πολύ περίεργη κυβέρνηση, εάν θα ετοιμαζόμασταν για όλα τα δυνατά σενάρια και ενδεχόμενα για να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα αντιμετωπίσουμε, ακόμη και καταστάσεις που δεν θα ήταν εύκολες για την Ευρώπη».

Tαυτόχρονα, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε: «Αν υπάρχει κάποια πρόταση από τους Έλληνες για το τι θα μπορούσε να γίνει επιπροσθέτως για την προώθηση της ανάπτυξης, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε». 

Κλείνοντας ξεκαθάρισε: «Καταλαβαίνω καλά τους Έλληνες και το πόσο υποφέρουν. Δεν υπάρχει όμως καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει τώρα αν έχει τη δύναμη να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες πλειοψηφίες για κάτι τέτοιο». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «οι υπεύθυνοι στη χώρα να λογικευτούν σύντομα».