Πλέον δεν αποτελεί θέμα ταμπού στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μια πιθανή έξοδος της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ, όπως μεταδίδει το CNBC επικαλούμενο πληροφορίες από τους Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τραπεζίτες της ΕΚΤ για πρώτη φορά μιλούν δημοσία για το θέμα, καθώς η αβεβαιότητα για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης από μεριά της Ελλάδας εγείρει ερωτηματικά για το αν θα ανταποκριθεί η χώρα μας στις διεθνείς της δεσμεύσεις.

Το CNBC σχολιάζει πως μια τέτοια εξέλιξη αποτυπώνει ότι ο κίνδυνος διάσπασης του ευρώ αυξάνεται όλο και περισσότερο και πλέον τίθεται πολύ σοβαρά στα υπόψιν των ευρωπαίων αξιωματούχων.

"Νομίζω ότι ένα συναινετικό διαζύγιο με την Ελλάδα, αν χρειαστεί ποτέ, θα ήταν πιθανό, αλλά και πάλι θα με λυπούσε", δήλωσε ο ο Λικ Κοέν, επκεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Από την άλλη μεριά, ο ομόλογος του στην Ιρλανδία, Πάτρικ Χόνοχαν, είπε σε διάσκεψη στην Εσθονία: "Μπορούν να συμβούν πράγματα που δεν έχουν προβλεφθεί στις συμφωνίες. Τεχνικά, μια ελληνική εξοδο μπορεί να γίνει. Δεν θα είναι αναγκαστικά μοιραία, αλλά όχι και επιθυμητή".


Επιμέλεια: Άγγελος Ανδρέου