Δραματική έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς απεύθυνε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Ε.Β.Ε.Α Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι BBC.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να κατανοήσουν ότι η χώρα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της στα τελευταία 40 χρόνια και να μην  « μην αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη και όλοι μαζί να σχηματίσουν μια κυβέρνηση που θα προωθήσει λύσεις για την έξοδο από την κρίση». Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι δήθεν μεγάλες διαφορές που επικαλούνται ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» και πρότεινε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν επί της ουσίας.

«Η καταγγελία της σύμβασης είναι “εχθρική πράξη” προς τους δανειστές μας, ενώ μια ουσιαστική και τεκμηριωμένη διαπραγμάτευση για την βελτίωση των όρων αποτελεί πράγματι την ορθή πολιτική πρακτική που μπορεί να επιφέρει καρπούς, ιδιαίτερα στο νέο ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται αυτή την περίοδο» κατέληξε.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι «αν δεν έχουμε κυβέρνηση κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα και πάμε για επαναληπτικές εκλογές ναι μεν θα υπάρχει μια κυβέρνηση αλλά θα κληθεί να διαχειριστεί τα συντρίμμια του κράτους».