current views are: 1

14 Μαΐου 2012
Δημοσίευση11:25

Το πρώτο Trade Exchange Program από την ICAP

Τη δημιουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Δικτύου Ανταλλαγής Πιστωτικών Δεδομένων μεταξύ εταιρειών, του ICAP Trade Exchange Program, ανακοίνωσε η ICAP Group

Δημοσίευση 11:25’
αρθρο-newpost

Τη δημιουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Δικτύου Ανταλλαγής Πιστωτικών Δεδομένων μεταξύ εταιρειών, του ICAP Trade Exchange Program, ανακοίνωσε η ICAP Group

Τη δημιουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Δικτύου Ανταλλαγής Πιστωτικών Δεδομένων μεταξύ εταιρειών, του ICAP Trade Exchange Program, ανακοίνωσε η ICAP Group

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα της ICAP Group, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση τη διεθνή εμπειρία του στρατηγικού της συνεργάτη και παγκόσμιου ηγέτη στην Επιχειρηματική Πληροφόρηση, Dun & Bradstreet (παρόμοια προγράμματα υλοποιούνται σε 40 χώρες με την καθοδήγηση της τεχνογνωσίας της), στοχεύει στο να βοηθήσει τις εταιρείες να προστατευθούν από τον Πιστωτικό Κίνδυνο, αλλά και να επιλέξουν συνεργασίες που έχουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο. 

 

Το ICAP Trade Exchange είναι ένας κόμβος συγκέντρωσης πιστωτικών δεδομένων μεταξύ των μελών του. Τα δεδομένα αυτά αναλύονται , ομαδοποιούνται και επαναπροωθούνται με τη μορφή επιχειρηματικής πληροφόρησης στους ενδιαφερομένους. Ήδη στο Δίκτυο συμμετέχουν 110 εταιρείες – μέλη, που αποστέλλουν σε μηνιαία βάση πληροφορίες πληρωμών για εταιρικούς πελάτες τους, ενώ συνεχίζεται η ραγδαία ανάπτυξη του. Η πληροφόρηση που παρέχεται στα πλαίσια αυτά αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κατεύθυνση μέτρησης του πιστωτικού κινδύνου καθώς παρέχει πολύτιμη πληροφόρηση για πιθανά προβλήματα πληρωμών πολύ πριν αυτά διαφανούν σε άλλες επίσημες πηγές ενημέρωσης.

 

Φιλοδοξώντας να συμβάλει στην προστασία των επιχειρήσεων από τον Πιστωτικό Κίνδυνο, αλλά και να βοηθήσει στην επίλυση μιας σειράς σημαντικών προβλημάτων που εμποδίζουν τις εταιρείες να αναπτυχθούν, το ICAP Trade Exchange είναι το εργαλείο που έλειπε από την αγορά και το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των εργασιών των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτό. 

 

Ήδη, από Έρευνα που η ICAP Group πραγματοποίησε στον Απρίλιο του 2012 και στην οποία συμμετείχαν οι Οικονομικοί Διευθυντές 445 μεγάλων εταιρειών, προκύπτει ότι 46% των εταιρειών μείωσαν τον αριθμό ημερών πίστωσης έναντι μόλις 24% που τις αύξησαν. Συνεπώς, οι εταιρείες σκληραίνουν την πιστωτική τους πολιτική, πουλώντας με αυστηρότερους όρους. Άλλωστε, μόλις 22% των Οικονομικών Διευθυντών δήλωσαν ότι η πρώτη τους προτεραιότητα είναι η αύξηση των πωλήσεων. Αντίθετα, 33% δήλωσαν ότι η αύξηση της ρευστότητας είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, 22% η μείωση των επισφαλειών και 19% η μείωση του κόστους. 

 

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP δήλωσε «Η μείωση των ημερών πίστωσης που διαφαίνεται στην έρευνα των CFOs είναι ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στην αγορά η οποία ήδη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα χρηματοδότησης από τις Τράπεζες. Στόχος του προγράμματος Trade Exchange, μέσω του οποίου οι εταιρείες ανταλλάσουν μεταξύ τους δεδομένα πληρωμών για τους εταιρικούς τους πελάτες, είναι να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τον πιστωτικό τους κίνδυνο καθώς και να προσαρμόσουν την πιστωτική τους πολιτική ανάλογα με συμπεριφορά πληρωμής των πελατών. Η ICAP με το πρόγραμμα αυτό, δίνει λύση στο κυρίαρχο ερώτημα της Ελληνικής αγοράς: Σε εμένα ο πελάτης εμφανίζεται συνεπής αλλά ποια είναι η συμπεριφορά του στην υπόλοιπη αγορά; και επιτρέπει στα μέλη του να εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούν συνετά τους πελάτες τους που επιδεικνύουν συνέπεια στις πληρωμές τους.»

 


σχετικα αρθρα