Την πιθανότητα οι ιαπωνικές αρχές να ζητήσουν από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που εξυπηρετούνται από την εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος Kansai Electric να περιορίσουν την κατανάλωσή τους κατά 20% σε σχέση με τα επίπεδα του 2010, αναφέρει κυβερνητικό έγγραφο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Στόχος της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των καλοκαιρινών ελλείψεων που θα προκύψουν λόγω της παύσης της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τέσσερις άλλες εταιρείες, Chubu Electric, Hokuriku Electric, Chugoku Electric και Shikoku Electric,  να προβούν σε εξοικονόμηση ενέργειας για να βοηθήσουν την Kansai να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που θα υπάρξουν έπειτα από περισσότερο από έναν χρόνο μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσίμα.

Ωστόσο αν υπάρξει συνεργασία από άλλες εταιρείες, ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας στην περιοχή Κανσάι μπορεί να περιοριστεί σε 15%, διευκρινίζεται στο έγγραφο.