Για άλλο έναν γύρο οικονομικού σεισμού προετοιμάζεται η Ευρώπη, μετά την παράταση του ελληνικού πολιτικού θρίλερ για το σχηματισμό κυβέρνησης. 

Οι διεργασίες υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση προσωπικότήτων ολιγόμηνης διάρκειας, φαίνεται πως είναι το τελευταίο χαρτί της Ευρώπης που στενάζει από την πολιτική κρίση της Ελλάδας και τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. 

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ευρωπαίοι ηγέτες, που είδαν τη Δευτέρα, τα χρηματιστήρια τους να κατακρημνίζονται, θέλουν μια λύση εδώ και τώρα από την Ελλάδα, όπως προέκυψε και από τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών λίγο πριν την συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι εξελίξεις της Τρίτης στην Ελλάδα, όπου θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κόμματα της Βουλής με την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναμένεται να καθορίσουν και το τι θα γίνει στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε περίπτωση που η πολιτική ηγεσία δεν καταφέρει να βρει μια λύση, είναι σίγουρο ότι πια η ευρωζώνη θα αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, που θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο, ειδικά σε εύθραυστες χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. 

Για τους Ευρωπαίους είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική πλευρά πρέπει να έχει έναν εκπρόσωπο που θα διαπραγματευτεί με την τρόικα και που θα φέρει επιτέλους το πολυπόθητο τέλος - ευτυχισμένο ή όχι δεν έχει σημασία - αλλά πάντως ένα τέλος σε όλη αυτή την αβεβαιότητα που κυριαρχεί.


Α.Α.