Το πρώτο κρας τέστ μεταξύ Ολάντ και «φράου Μέρκελ» σήμερα στο Βερολίνο. Το ενδιαφέρον της πρώτης κρίσιμης συνάντησης μονοπωλεί η Ελλάδα, η Ισπανία, η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, η επόμενη ημέρα στην ζώνη του ευρώ και το περίφημο δημοσιονομικό σύμφωνο. 

Ο νεοεκλεγής πρόεδρος της Γαλλίας λίγες μονάχα ώρες μετά την ορκωμοσία στην προεδρία της χώρας του θα μεταβεί στην γερμανική πρωτεύουσα και σύμφωνα με τις πρώτές πληροφορίες ετοιμάζεται για κατά μέτωπον... επίθεση. 

Άλλωστε είναι γνωστή η ρητορική η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον Γάλλο σοσιαλιστή προεκλογικά. 

Οι ισορροπίες μεταξύ Βερολίνου και Γαλλίας ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί. 
Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στις συνομιλίες Μέρκελ - Ολάντ λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup, στο οποίο οι ευρωπαίοι ηγέτες δεσμέυθηκαν να συνεχίζουν να στηρίζουν τη χώρα μας, υπό τον όρο ότι αυτή θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

Για τη σημερινή κρίσιμη συνάντηση κυριαρχούν δύο σενάρια: Οι αμοιβαίες υποχωήσεις και η διάσπαση της Ευρώπης σε Βορρά και Νότο με τις συνέπειες για την ευρωζώνη να είναι ολέθριες. Την ίδια στιγμή οι φωνές υπέρ του Ολάντ πληθαίνουν στην ευρωζώνη. 

Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ φαίνεται να επιμένει στη θέση της για εφαρμογή του Δημοσιονομικού Συμφώνου ενώ ο Φρανσουά Ολάντ κάνει στροφή 180 μοιρών προς την ανάπτυξη και απορρίπτει τη γερμανική πολιτική λιτότητας. 

Με τις ισορροπίες να είναι έτοιμες να ανατραπούν οι ευρωαγορές στρέφουν την προσοχή τους σε μία ζώνη του ευρώ δύο ταχυτήτων.