Ευθεία παρέμβαση στις ελληνικές διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών έκανε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

Όπως εξήγησε η κ. Φέκτερ, «Εκείνο που με εκπλήσσει ιδιαίτερα, είναι το ότι δεν θα παραμείνει στην εξουσία η τωρινή κυβέρνηση, αλλά θα έλθουν και πάλι νέα πρόσωπα, μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών και θα πρέπει και πάλι να ξεκινήσουμε από τον Αδάμ και την Εύα και να εξηγούμε πώς πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία».


Ήδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, η αυστριακή υπουργός Οικονομικών είχε τονίσει πως θα διακοπεί η παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.


Η ίδια επισήμανε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι δυνατή μόνον εφόσον αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γι΄ αυτό οι Έλληνες θα πρέπει να αναλογιστούν τις συνέπειες.

Ωστόσο, οι δηλώσεις της Μαρία Φέκτερ περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προκάλεσαν την αντίδραση του καγκελαρίου της Αυστρίας και αρχηγού των αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν


«Η αυστριακή κυβέρνηση δεν συζητά μια αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Φάιμαν. 


Επιπλέον, τόνισε ότι το μόνο θέμα συζήτησης είναι το πως η Ελλάδα θα γίνει ανταγωνιστική.