Πρώτη αντίδραση για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και τις νέες εκλογές στην Ελλάδα είχαμε από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Γολφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το πρόγραμμα στήριξης πρέπει να ολοκληρωθεί προκειμένου να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Σόιμπλε από τις Βρυξέλλες θεωρεί ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα σηματοδοτούν μια νέα φάση στην κρίση που έχει ξεσπάσει.

«Οι επερχόμενες εκλογές είναι για εμάς ένα δημοψήφισμα των Ελλήνων για το αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ ή όχι. Εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ, πρέπει να αποδεχτούν τους όρους. Αλλιώς δεν γίνεται. Κανένα ελληνικό κόμμα δεν μπορεί να κρύψει κάτι τέτοιο από τους ψηφοφόρους του». 


Μπαρνιέ: Στα χέρια της Ελλάδας η ευρωπαϊκή της προοπτική

 

«Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια των ελλήνων πολιτικών και του λαού της», διεμήνυσε ο επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, μετά τη λήξη του Ecofin. 

 

Ο κ. Μπαρνιέ αναγνώρισε τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει ο ελληνικός λαός, αλλά τόνισε πως είναι προτιμότερο για τη χώρα να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση με τους εταίρους της και όχι μόνη της.