Η καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης αλλά και η αδυναμία των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν στην κρίση φαίνεται ότι αποτελούν τους δύο κυριότερους λόγους για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αποφασίσει να μειώσει τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμα της Ολλανδικής εφημερίδας Financieele Dagblad υπό τον τίτλο: "ECB trekt handen af van Griekse banken" το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις από ευρωπαίο αξιωματούχο, που διατηρεί την ανωνυμία του.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη λάβει 25 δισ. ευρώ από το EFSF, ενώ υπάρχουν άλλα 23 δισ. σε αναμονή.

Όμως , "οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τίποτα ακόμα", δηλώνει η πηγή σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση. "Οι τράπεζες έχουν λάβει 73 δισ. ετυρώ από την αρχή του χρόνου. Πλέον αυτή η στήριξει έχει μειωθεί στο μισό" προσθέτει ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

"Η ΕΚΤ θα ενισχύσει τον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα όταν γίνει η ανακεφαλαιοποίηση. Τώρα με τις εκλογές αυτό μοιάζει λίγο θολό", υποστηρίζει.