Ως καταστροφική χαρακτήρισε τη λιτότητα που επεβλήθη στη χώρα μας ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Financial Times Deutschland”.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μπορεί να αποτραπεί, εάν η Ευρώπη μειώσει την πίεση που ασκεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα, οι έλληνες πολίτες δεν αμφισβητούν την ανάγκη περικοπών, όμως προσθέτει, ότι και από την πλευρά του Βερολίνο αλλά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να καταλάβουν ότι το πρόγραμμα που επιβλήθηκε δεν λειτουργεί και ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης.

Οι υποχρεώσεις είναι πολλές, πολύ σκληρές και πρέπει να εφαρμοστούν σε σύντομο διάστημα, εξηγεί και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να επιβάλουμε σε έναν ερασιτέχνη αθλητή το πρόγραμμα προπόνησης του παγκόσμιου πρωταθλητή. Θα κάνει ρεκόρ ή θα εξοντωθεί; Αυτό έχει συμβεί και στην Ελλάδα. Της επιβλήθηκε καταστροφική λιτότητα».

Ωστόσο ο κ. Δρούτσας εμφανίζεται πάντως πεπεισμένος ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, αν και εκτιμά ότι κάποιοι παραπλανήθηκαν.