current views are: 1

17 Μαΐου 2012
Δημοσίευση14:21

XA: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Χρηματιστήριο της Κορέας

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Χρηματιστηρίων Κορέας και Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Μαΐου 2012 στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δημοσίευση 14:21’
αρθρο-newpost

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Χρηματιστηρίων Κορέας και Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Μαΐου 2012 στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Χρηματιστηρίων Κορέας και Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Μαΐου 2012 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο πλαίσιο της σχετικής εκδήλωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Κορέας κ. Bongsoo Kim, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό “καμπανάκι”.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο Χρηματιστηρίων έχει κυρίως σαν σκοπό τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων, βάσει των οποίων τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργάζονται σχετικά με τη διπλή εισαγωγή (dual listing) εταιριών ναυτιλίας ή ενέργειας, καθώς και ETFs. Παράλληλα, τα δύο χρηματιστήρια συμφώνησαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό μοντέλο διασύνδεσης των δύο αγορών και, προς αυτήν την κατεύθυνση, αποφάσισαν τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας αποτελούμενης από τους εκπροσώπους κάθε Χρηματιστηρίου στους τομείς ενδιαφέροντος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εξοχότατος πρέσβης της Δημοκρατίας Κορέας στην Ελλάδα κ. Tae-shin JANG, η κα. Μαρίνα Σουγιουλτζή, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος της Διοικούσας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΕΙΣΕΤ, ο κ. Κώστας Κουτσουμπέλης, CEO της εταιρίας Excel Maritime καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είπε: “Η σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Χρηματιστήριο της Κορέας είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς – ειδικά σε αυτήν την οικονομική συγκυρία για τη χώρα και την αγορά μας – ανοίγει νέους ορίζοντες προς αγορές που μέχρι τώρα δεν είχαμε επαρκώς διεισδύσει.

Πιστεύουμε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών, όντας ο κατ’ εξοχήν μηχανισμός παροχής άμεσης πρόσβασης σε επενδυτικά κεφάλαια στο πλαίσιο διεθνών προτύπων μπορεί, μέσω του δικτύου του, να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον που παρατηρείται για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και, με τον τρόπο αυτό, να εξασφαλίσει σημαντικά ξένα κεφάλαια που είναι απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξη της χώρας μας.”

Ο Bongsoo Kim, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Κορέας (KRX) σημείωσε: “Το Χρηματιστήριο της Κορέας δεσμεύεται να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υποστηρίξει προγράμματα συνεργασίας μεταξύ των δύο Χρηματιστηρίων, όπως η διπλή εισαγωγή ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών και να συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.”


σχετικα αρθρα