current views are: 1

18 Μαΐου 2012
Δημοσίευση05:43

Times: Βγείτε από το ευρώ για να σωθείτε

«Υποτιμήστε και μεταρρυθμίστε» είναι ο τίτλος ενός ακόμη άρθρου που προτρέπει την χώρα μας να φύγει από την Ευρωζώνη.

Δημοσίευση 05:43’
αρθρο-newpost

«Υποτιμήστε και μεταρρυθμίστε» είναι ο τίτλος ενός ακόμη άρθρου που προτρέπει την χώρα μας να φύγει από την Ευρωζώνη.

«Υποτιμήστε και μεταρρυθμίστε» είναι ο τίτλος ενός ακόμη άρθρου που προτρέπει την χώρα μας να φύγει από την Ευρωζώνη. Αυτή τη φορά οι βρετανικοί Times τονίζουν ότι η χώρα μας πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη για να σώσει την οικονομία της, αλλά η επιστροφή στην δραχμή δεν θα αποτελέσει «πανάκεια» αφού όπως εξηγούν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Η χώρα στενάζει κάτω από υπέρογκα χρέη. Για να γλιτώσει από αυτό το βάρος, το επίπεδο ζωής πρέπει να πέσει. Αλλά οι θεραπείες εντός της ευρωζώνης είναι περιορισμένες. Η έξοδος από το ευρώ είναι απαραίτητη και τώρα μπορεί να είναι και αναπόφευκτη. Αν και όταν συμβεί, αυτοί που καθορίζουν την πολιτική, θα πρέπει να παραδεχθούν ότι η υποτίμηση δεν αρκεί. Στην καλύτερη περίπτωση είναι μια ανάπαυλα και ένα μέσο προσαρμογής» τονίζουν. 

Σύμφωνα με τους Times η επιστροφή στην δραχμή μπορεί να είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει η Ελλάδα όταν μπήκε στην ευρωζώνη το 2001. Συγκεκριμένα, οφείλει να μεταρρυθμίσει το κοινωνικό κράτος, να απελευθερώσει την αγορά εργασίας και να μειώσει τις δαπάνες.

Την ίδια στιγμή στο δημοσίευμα σχολιάζεται και η κίνηση των ελλήνων πολιτών να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα.

«Οι Έλληνες μπορεί να λένε ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ. Οι πράξεις τους ωστόσο δείχνουν ότι αναμένουν την έξοδο και την χρεοκοπία. Είναι καλύτερο να αντιμετωπίσει κανείς το αναπόφευκτο και να ερευνήσει τις ευκαιρίες που δίνει, από το να θρηνεί το σκότος. Και για την Ελλάδα, η ζωή εντός του ευρώ, προσφέρει αδιάλειπτο σκοτάδι» καταλήγει το άρθρο.


σχετικα αρθρα