Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν «το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο.
«Πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης» υπογράμμισε ο Σουλτς στη δημόσια γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk από την Αθήνα, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Δεν είπα ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, αλλά τη θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Στο ενδεχόμενο αυτό, «η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες» εκτιμά Σουλτς και οι Ευρωπαίοι θα έσπευδαν προς βοήθεια της χώρας «με δισεκατομμύρια ευρώ». «Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο» προσθέτει.
Ο Γερμανός Μάρτιν Σούλτς προειδοποίησε επίσης «όλους όσοι μίλησαν για τη διάλυση της ευρωζώνης στις χρηματαγορές» και «δεν περιμένουν παρά μόνο αυτό».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Αθήνα. Θα συναντηθεί  στις 10:00 το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, καθώς επίσης και με πολιτικούς αρχηγούς, με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και φορέων και με μαθητές. Μάλιστα αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είπε πως «δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του» που απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2010.

Το απόγευμα στις 17:00 μ.μ. θα εκφωνήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.