Έτοιμη δηλώνει η βρετανική εκτυπωτική εταιρεία De La Rue να τυπώσει δραχμές, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί. 


Μετά τις δηλώσεις του βέλγου Επιτρόπου Εμπορίου, Κάρελ ντε Χουχτ, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η εταιρεία De La Rue δήλωσε ότι εφόσον κληθεί να βοηθήσει τη χώρα, σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, θα μπορούσε να συνεργαστεί με αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες και να τυπώσει το παλαιό νόμισμα. 


Η De La Rue είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εθνικών νομισμάτων και θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα, σε περίπτωση φόρτου εργασίας των ελληνικών εκτυπωτικών εταιρειών. 


Η αντικατάσταση του ευρώ με δραχμές δεν θα μπορούσε να γίνει εν μία νυκτί, καθώς θα απαιτούνταν πολλά χαρτονομίσματα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Panmure, Paul Jones. Σχετικό Θέμα:  ΕΚΤ και ΕΕ ετοιμάζουν σχέδιο εξόδου της Ελλάδας