Η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη απ' ότι πριν από μερικά χρόνια για μια χρεοκοπία της Ελλάδας, οι τράπεζες είναι σε καλύτερη θέση, ήδη υπήρξε διαγραφή χρέους και ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης λειτουργεί νωρίτερα απ' ότι σχεδιαζόταν, υποστήριξε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ


Η ίδια θεωρεί ακριβή λύση μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ τονίζει πως πλέον με την κρίση του ευρώ, «ούτε η παραμονή, ούτε η αποπομπή των Ελλήνων είναι φθηνή».


Σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «
Kronen Zeitung», η κ. Φέκτερ υπογράμμισε πως «μια έξοδος σίγουρα δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση και από οικονομική άποψη, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες» 


Επιπλέον, η ίδια τάσσεται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με τήρηση όμως, από μέρους της, όλων των δεσμεύσεων.


Τέλος, η κ. Φέκτερ εκτιμά ότι από μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα πλήττονταν περισσότερο οι ιταλικές τράπεζες, οι οποίες έχουν δώσει πολλά δάνεια, ενώ για τις ελληνικές τράπεζες είπε πως πλήττονται από τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.