Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και η Ευρώπη θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα δήλωσαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου των οκτώ βιομηχανικά πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G8).

«Θα ήθελα να δηλώσω ξανά ξεκάθαρα ότι επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», είπε ο προέδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να εγγυηθούμε την χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη".

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal και οι δύο ηγέτες αρνήθηκαν να σχολιάσουν αν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα εργάζονται πάνω σε εναλλακτικά σχέδια για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. "Δε σχολιάζουμε ποτέ για κανένα Σχέδιο Β", είπε ο Barroso. "Εργαζόμαστε πάνω στο σχέδιο Α", που προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.Πηγή: capital.gr