«Ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στον ελληνικό λαό, εξετάζοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών, στις οποίες να συμπεριλαμβάνεται ο προστατευτισμός, αλλά και ο άμεσος δανεισμός της Ελλάδας από την ΕΚΤ» πρέπει να στείλει το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν-Μαρκ Ερό. 


«Πρέπει όλα τα θέματα να περιληφθούν στις διαβουλεύσεις αυτές: τα χρηματοπιστωτικά, ο τραπεζικός τομέας, η ανάπτυξη, ο προστατευτισμός. Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον ελληνικό λαό και σε όλους τους Ευρωπαίους», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λιμπερασιόν».
 

Για το αν θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συνόδου το ενδεχόμενο δανεισμού από την ΕΚΤ προς τα μέλη της Ευρωζώνης, ο κ. Ερό ανέφερε: «Κανένα θέμα δεν αποτελεί για εμάς ταμπού. Επομένως, κι αυτό θα γίνει αντικείμενο της διαβούλευσης μας. Η ιδέα, είναι να χαράξουμε το δρόμο της εξόδου από την κρίση, αλλά χωρίς να πνίξουμε τους λαούς μας».
 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας προτείνει να διατεθούν κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ υπέρ «αναπτυξιακού χαρακτήρα έργων» στην Ελλάδα.
 

Τέλος, σημείωσε: «Η αβεβαιότητα, σήμερα, ωθεί την Ελλάδα στην εκδήλωση πανικού στον τομέα των τραπεζών, αλλά και προς μια πολιτική αστάθεια. Εμείς, πρέπει να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά, δηλαδή να βρούμε τον τρόπο, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη».