Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης και οι επιπτώσεις της στη διεθνή οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνόδου της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ. Οι ηγέτες δήλωσαν ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για την επιλύση της κρίσης στην Ευρωζώνη, ενώ τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.    

Οι ηγέτες στην κοινή τους δήλωση επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με τήρηση των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει.  

«Συμφωνούμε στη σημασία μίας ισχυρής και συνεκτικής Ευρωζώνης για παγκόσμια σταθερότητα και ανάκαμψη, επιβεβαιώνουμε το ενδιαφέρον μας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με τήρηση των δεσμεύσεων της», τονίζουν.  

Την ίδια θέση επανέλαβε και ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ: «Το μήνυμα που έδωσα είναι η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη,  θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και θα υποστηριχτεί από την Ευρώπη για να ενισχύσει την ανάπτυξη».  

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι «δεσμευόμαστε στην δημοσιονομική υπευθυνότητα και, σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε τη σταθερή και βιώσιμες δημοσιονομικές πρακτικές που παίρνουν υπόψη τις εξελισσόμενες οικονομικές συνθήκες των χωρών και επισημαίνουν την εμπιστοσύνη και την ανάκαμψη».   

Η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, συμπληρώνουν, αλλά οι αντιξοότητες δεν έχουν λείψει, επισημαίνουν ακόμη.  

Την ίδια ώρα, σε ερώτηση αν η G8 πήρε αποφάσεις για την Ευρωζώνη, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. «Ως εδώ τα πήγανε καλά, πρέπει να κάνουμε περισσότερα», είπε.