Συνάντηση θα έχουν τον επόμενο μήνα στη Ρώμη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ανακοίνωσε ο κ. Μόντι, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ G8 στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ.

Η συνάντηση αυτή ανάμεσα στους ηγέτες των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της ζώνης του ευρώ θα γίνει πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 10ης και 17ης Ιουνίου στη Γαλλία, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ο Μόντι.

Τον τελευταίο καιρό ο Μόντι τάχθηκε υπέρ μιας αυξημένης στήριξης στην ανάπτυξη προκειμένου να αντισταθμιστεί η επίδραση των μέτρων λιτότητας στον προϋπολογισμό, που είναι ιδιαίτερα σκληρά στη χώρα του.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συμμερίζεται τις απόψεις του στο θέμα αυτό, με κίνδυνο να δυσαρεστήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, που προβάλλει ως πρώτη προτεραιότητα την καταπολέμηση των ελλειμμάτων και της υπερχρέωσης.

«Δεν μπορεί κανείς να αρκείται να περιμένει τις δομικές μεταρρυθμίσεις και τη μείωση των ελλειμμάτων για να δημιουργήσει ανάπτυξη», εκτίμησε ο Μόντι.

Κάλεσε το ευρωπαϊκό συμβούλιο της 23ης Μαΐου να «καθορίσει συγκεκριμένα μέτρα, όπως μια ενίσχυση του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ομόλογα για προγράμματα υποδομών και μια εξέλιξη προς τα ευρωομόλογα».

Πηγή: Naftemporiki