«Όποιος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν χρειάζεται να τηρήσουν το συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας, λέει ψέματα στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild. 


«Κάποιοι στην Ελλάδα φαίνεται να πιστεύουν ότι μπορούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους, επειδή ''αυτοί στις Βρυξέλλες'' δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς», σημείωσε. 
 

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να παρέμβει στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα. 
 

Ο ίδιος τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να αποφευχθεί, αλλά «αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της». 
 

«Η Ελλάδα διαθέτει αρκετά χρήματα μέχρι μετά από το μέσο του χρόνου ώστε να μην χρειάζεται τις αγορές, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όσο γρηγορότερα μπορέσει να έχει μια λειτουργούσα κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Η σημερινή κατάσταση προκαλεί ανασφάλεια στους ανθρώπους και ακριβώς αυτό είναι που δεν πρέπει να κάνει η πολιτική», σχολίασε. 


«Αν κάποιος στην Ελλάδα το πιστεύει, κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του», αναφέρει και προσθέτει ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι απαραίτητες για την Ελλάδα και το να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα δεν θα έχει αποτέλεσμα, με κανένα σενάριο.