Τα κεντρικά γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), θα επισκεφτεί σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός θα έχει συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΔΟΕ προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της φοροδιαφυγής η οποία «καλπάζει» το τελευταίο διάστημα λόγω της προεκλογικής περιόδου, καθώς πολλοί ήταν οι φορολογούμενοι που επέλεξαν να μεταθέσουν για αργότερα την πληρωμή οφειλών προς το δημόσιο.

Παράγοντες του υπουργείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του προϋπολογισμού τον Απρίλιο εισπράχθηκαν συνολικά 3,603 δισ. ευρώ έναντι 4,159 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι παρουσιάζοντας μείωση 13,4%.

Παράλληλα τα έσοδα από το ΦΠΑ ανήλθαν τον ίδιο μήνα στο 1,005 δισ. ευρώ έναντι 1,162 δισ. πέρυσι (μείωση13,5%), ενώ τα έσοδα των εφοριών μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 317 εκατ. ευρώ ή 12,4% λόγω της εξάντλησης της εισπρακτικής απόδοσης της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά και της ύφεσης στην οικονομία που επιδρά αρνητικά στις εισπράξεις από το Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και το ΦΠΑ.