Σταθεροί παρέμειναν οι μισθοί σε εννέα από τις δέκα κύριες ειδικότητες των επενδυτικών τραπεζών στο Σίτι του Λονδίνου, σύμφωνα με μια έρευνα που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η εταιρία εύρεσης θέσεων εργασίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο Astbury Marsden.
Βάσει των στοιχείων της έρευνας δεν υπήρξε καμιά αύξηση στον μέσο βασικό μισθό στο 92% των θέσεων απασχόλησης τη χρονιά από τον περασμένο Μάρτιο ως αυτόν, η μέση αποζημίωση μειώθηκε στο 3,5% των θέσεων εργασίας, ενώ στο 4,2% σημειώθηκαν αυξήσεις.

Σε δηλώσεις του ο Μαρκ Κάμερον, ανώτατο στέλεχος της Astbury Marsden, εξήγησε πως αν και οι χρηματοοικονομικές εταιρίες δεν εφαρμόζουν τυπικά πάγωμα των μισθών, το πλεόνασμα ποιοτικών υποψήφιων υπαλλήλων αλλά και οι ανησυχίες για την κρίση στην ευρωζώνη συνέβαλαν στην τάση αυτή.

«Το πλεόνασμα τραπεζικών υψηλής ποιότητας καθώς και τεχνικών ειδικών που διεκδίκησαν έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων απασχόλησης και η ανεπάρκεια των εσόδων των τραπεζών είχαν αποτέλεσμα να μην αυξηθούν οι μισθοί», είπε ο Κάμερον. «Αυτή την περίοδο πέρυσι οι τραπεζικοί επωφελούνταν από τις σημαντικές αυξήσεις των βασικών μισθών αλλά η κρίση στην ευρωζώνη τα άλλαξε όλα», πρόσθεσε.