Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΤΑΚ 2009, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, μετά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Ο υπουργός οικονομικών έδωσε εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, προκειμένου να αυξηθούν οι εισπράξεις των δημοσίων εσόδων, αφού όπως εξήγησε δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης. Μάλιστα είπε πως στην περίπτωση που χρειαστεί θα παρέμβει και ο ίδιος επικοινωνώντας προσωπικά με κάθε προϊστάμενο της εφορίας για να μην ανακοπεί η πορεία των εσόδων.

Την ίδια στιγμή σε δηλώσεις του κάλεσε και τους πολίτες να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις συμβάλλοντας στον στόχο αυτόν. «Η πληρωμή των φόρων είναι εθνικό καθήκον» δήλωσε ενώ ανακοίνωσε ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2009 θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι το ειδικό τέλος ακινήτων του 2012 δεν πρόκειται να αποσταλεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των αμέσως επόμενων μηνών, αλλά αργότερα.

Όπως έχει ήδη γράψει το moneypost το ζήτημα του ΕΤΑΚ είχε συζητηθεί διεξοδικά στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας. Μάλιστα αναμένεται να αποσταλούν περί τα 200.000 εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ από όπου και θα εισπραχθούν περίπου 70 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά το υπουργικό διέψευσε την εσπευσμένη αποστολή των σημειωμάτων καταβολής του ΕΤΑΚ…

Σχετικά θέματα: Τι συμβαίνει με την αποστολή του ΕΤΑΚ 2009  

Λύση για τη φοροδιαφυγή αναζητά ο Γ. Ζανιάς