Ένα σημαντικό τμήμα από την ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παρουσιάζεται από σήμερα στο ευρύ κοινό, με τη στήριξη της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς χθες εγκαινιάστηκε επίσημα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρώτος μόνιμος εκθεσιακός χώρος του Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ, με σπάνια και ιστορικής αξίας μηχανήματα και αντικείμενα που προέρχονται από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ.
Πιστή στη δέσμευσή της για ουσιαστική συμβολή στην ανάδειξη της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς, η Εμπορική Τράπεζα στήριξε με ιδιαίτερη χαρά, όπως τονίστηκε στη χθεσινή εκδήλωση, την πρωτοβουλία αυτή της ΕΡΤ, η οποία αποσκοπεί στη διατήρηση και ανάδειξη του μοναδικού αρχειακού υλικού της και αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

«Το μοναδικό αρχειακό υλικό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης αποτυπώνει ανάγλυφα την ιστορία του τόπου μας, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα και είναι ένα ‘θησαυροφυλάκιο πολιτισμού’ στο οποίο φυλάσσονται τα πιο σημαντικά πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα, όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες και τα μικρόφωνα της ΕΡΤ», τόνισε στο χαιρετισμό του κατά τη χθεσινή τελετή των εγκαινίων ο κ. Παύλος Δερμενάκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Γραμματείας Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας.