Περίπου στα 9 δισ. ευρώ εκτιμά τις ανάγκες της αρχικής κεφαλαιοποίησης της νέας τράπεζας που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση Alpha και Εurobank, ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, ο οποίος σήμερα έβαλε τους τίτλους του τέλους και επίσημα στο deal των δύο τραπεζών.

Στη Γενική Συνέλευση ο κ. Κωστόπουλος εκτίμησε ότι δεν επρόκειτο να βρεθούν τόσα χρήματα και η τράπεζα θα οδηγούταν αναπόφευκτα στην κρατικοποίηση.

Την ίδια ώρα, Γενικός Διευθυντής του τομέα Στρατηγικής της Eurobank που βρέθηκε στη Γενική Συνέλευση, αντέκρουσε το επιχείρημα, λέγοντας πως η νέα τράπεζα θα είχε όφελος από τις συνεργιες ύψους 4 δισ. ευρώ.

Τη λογική αυτή ενισχύουν παράγοντες της αγοράς οι οποίοι μιλώντας στο moneypost.gr, αναφέρουν πως η παρούσια αξία της Eurobank μετά από τις συνεργείες ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ, οπότε το αρχικό κεφάλαιο της νέας τράπεζας που θα προέκυπτε, θα περιοριζόταν στην ανεύρεση 5 δισ. ευρώ.

Δεδομένου ότι θα γινόταν επιμερισμός των κεφαλαίων ανάμεσα στις δύο τράπεζες και η αξία της Alpha ανέρχεται στα 1,9 δισ. ευρώ, απομένουν 3 δισ. ευρώ περίπου τα οποία ο πρόεδρος της Alpha δεν απαντά από πού υπολογίστηκαν για να προκύψει το αποτέλεσμα των 9 δισ.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει ένα ερωτηματικό που πλανάται σχετικά με το σήριαλ της συγχώνευσης: Ένας εμίρης που επρόκειτο να επενδύσει στην Alpha, και που τόσο έντονα ακουγόταν τους τελευταίους μήνες, τελικά τι απέγινε;


Α.Α.