Την οργή της ΔΕΗ προκάλεσε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να καθορίσει προσωρινή τιμή στην καταναλώση ενέργειας  στην Αλουμίνιον, η οποία ανέρχεται στα 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

 

Σε ανακοίνωση της η ΔΕΗ τονίζει ότι θα προσβάλει την απόφαση και θα προσφύγει σε κάθε Αρχή, ελληνική και Ευρωπαϊκή, προκειμένου να ανασταλεί.

Η επιχείρηση θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι υποχρεώνεται να πουλά κάτω του κόστους, καθώς απέχει πολύ από το μέσο κόστος στην υψηλή τάση που ανέρχεται στα 72,71 ευρώ.

Επιπλέον,η ΔΕΗ επισημαίνει ότι είναι επίσης χαμηλότερη από την ανταγωνιστική χρέωση των περίπου 62 Euro/MWh που αντιστοιχεί στις μεταλλουργικές βιομηχανίες μεγάλης και σταθερής ζήτησης.

 

Αναφέρει ακόμη ότι η απόφαση της ΡΑΕ υιοθετεί σχεδόν εξ ολοκλήρου τις απόψεις της Αλουμίνιον και αγνοεί παντελώς τις θέσεις της ΔΕΗ, ανατρέπει το νομικό πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει θεσπισθεί με προτάσεις της ίδιας της Αρχής και παραβλέπει τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ, που η ΡΑΕ έχει επιβεβαιώσει.

 

Η ΔΕΗ υποστηρίζει επίσης ότι η απόφαση παραβλέπει το γεγονός ότι η Αλουμίνιον έχει εναλλακτικές λύσεις προμήθειας από την αγορά ή μέσω εισαγωγών.