Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες, αλλά πρέπει να κάνει περισσότερα, όσον αφορά στις δομικές μεταρρυθμίσεις και στην είσπραξη φόρων, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη στο BBC. 


Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι μια ευνοϊκή λύση, αλλά τονίζει πως «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανές λύσεις». 


«Εάν οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το τίμημα, πιθανόν άλλα μέλη της Ευρωζώνης να είναι έτοιμα να στηρίξουν την Ελλάδα χρηματοοικονομικά και για περισσότερο χρόνο, προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη, καθώς τα μέλη της ζώνης του ευρώ θα λάβουν υπ' όψιν ότι η ακεραιότητά της είναι τόσο επωφελής, ώστε να δικαιολογεί επιπλέον επενδύσεις», αναφέρει. 


Η ίδια χαρακτήρισε «περίπλοκη« την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και προειδοποίησε για τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης. 


Όσον αφορά στις εκλογές, η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε πως «είναι αξιοσημείωτο ότι οι Έλληνες ψήφισαν κατά τρόπο που δεν βοηθά στη δημιουργία κυβέρνησης και πρέπει να επιστρέψει στις κάλπες στις 17 Ιουνίου, την ώρα που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη».