Την κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που προβλέπει τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% για τους μόνιμα απασχολούμενους, προτείνει σε επιστολή του προς τους κοινωνικούς εταίρους ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).  


Στην επιστολή του προς την Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος (ΓΣΕΕ), Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος αναφέρει ότι το ευρύτερο θέμα των εργασιακών σχέσεων είναι αναπόφευκτα μέρος της προεκλογικής και –κυρίως και αμέσως– της μετεκλογικής ατζέντας.

«Ο ΣΕΒ εκτιμά ότι υπάρχουν σήμερα οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για ν’ αναλάβουν οι ίδιες οι δυνάμεις της εργασίας την πρωτοβουλία –να συζητήσουν χωρίς προκαταλήψεις, να παραμερίσουν παρωχημένα στερεότυπα, να αναζητήσουν –χωρίς αλλότριες παρεμβάσεις ή σκοπιμότητες– κοινές θέσεις, σε όφελος των εργαζομένων, των ανέργων, των επιχειρήσεων. Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μέχρι τις εκλογές για να συνεργαστούμε ειλικρινά, παραγωγικά και αυτοδύναμα» αναφέρει.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα προς τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να συζητηθούν:

• Προτάσεις για την άρση των εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που υπέρμετρα επιβαρύνουν το μη μισθολογικό κόστος και οδηγούν σε συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας και αύξηση της ανεργίας. Από τον Ιανουάριο του 2012 είχαμε συμφωνήσει πως αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αποφύγουμε τις πιέσεις στα μισθολογικά.

• Το ζήτημα της προσαρμογής του μέσου κόστους εργασίας σε επιχειρήσεις που σήμερα κινδυνεύουν από τη διαρκώς οξυνόμενη κρίση, με έμφαση στις «ευγενείς» συμβάσεις που προβλέπουν αμοιβές 20% έως 100% πάνω από την ΕΓΣΣΕ 2010 και περιλαμβάνουν πολλαπλά πρόσθετα επιδόματα και παροχές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ θα ήταν έτοιμος να προωθήσει μαζί σας μέτρα που είναι συμβατά με τις θέσεις που έχουμε επανειλημμένα εκφράσει ως κοινωνικοί εταίροι και θα ήταν ρεαλιστικά ως μέρος ενός τέτοιου ευρύτερου προγράμματος, όπως:

• Την κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που προβλέπει τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% για τους μόνιμα απασχολούμενους.

• Την επαναφορά της παράτασης ισχύος των ΣΣΕ (θέμα «μετενέργειας») από τους 3 στους 6 μήνες από τη λήξη τους, όπως ίσχυε προηγουμένως.


«Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι υφίστανται την πίεση και τη δοκιμασία της κρίσης. Λουκέτα και απολύσεις πάνε μαζί. Σας καλούμε, λοιπόν, να σχεδιάσουμε, από κοινού και έγκαιρα, την επόμενη μέρα των εργασιακών σχέσεων –μακριά από προεκλογικές αντιπαραθέσεις και κομματικές ρητορικές, στη βάση των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΣΕΕ: Δεκτή η πρόσκληση του ΣΕΒ

Δεκτή έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης την πρόταση του του ΣΕΒ για την επανέναρξη των συζητήσεων επί των εργασιακών σχέσεων.

Ο κ. Κορκίδης απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ την παρακάτω επιστολή:
«...Για το ελληνικό εμπόριο η ύπαρξη μίας ισορροπημένης και σταθερής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση της αγοράς. Θα πρέπει, όμως, όλοι να καταλάβουν ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν μπορούν να διευθετούνται, εάν δεν προηγείται ειλικρινής διάλογος, που θα σταθμίζει με ακρίβεια τις επιδράσεις της συγκυρίας και θα οδηγεί σε μία κοινά αποδεκτή λύση.

Οφείλουμε να ξεφύγουμε από τις παλαιές, ευάλωτες και ασταθείς συμφωνίες και να δημιουργήσουμε μία νέα ισχυρή Συλλογική Σύμβαση που θα ικανοποιεί εργοδότες και εργαζόμενους, θα δεσμεύσει την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις νέες εκλογές, ενώ θα δημιουργήσει ένα ισχυρό ανάχωμα στις ορέξεις για πλήρη κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και περαιτέρω μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΕΣΕΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή της στα μέτρα της μείωσης του βασικού μισθού της ΕΓΣΣΕ και της «μετενέργειας». Όπως, όμως, πολύ καλά γνωρίζετε, τα μέτρα αυτά επήλθαν με νομοθετική ρύθμιση και δεν νοείται «πάγωμα νόμου» με «κοινωνική συμφωνία» ή «μορατόριουμ», παρά μόνο, με άλλη νομοθετική διαδικασία, αρμοδιότητα, όμως, που δεν έχει η σημερινή μεταβατική κυβέρνηση.

Αποδεχόμαστε την πρόσκλησή σας για έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, όχι όμως για να μπαλώσουμε προσωρινά τις παρούσες εργασιακές σχέσεις, αλλά για να επανασχεδιάσουμε από κοινού μια καινούργια, ρεαλιστική και σεβαστή από όλους, Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στην εξέλιξη του διαλόγου και στον επανασχεδιασμό μιας νέας εργασιακής σύμβασης είναι πολλές και σημαντικές. Ωστόσο, προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει η βούληση να συμφωνήσουμε μεταξύ μας και ότι μπορούμε ώριμα πλέον, να καταλήξουμε σε μια «εθνική εργασιακή συμφωνία» που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και των δύο μερών...».

 

ΓΣΕΒΕΕ: Απαραίτητη η συζήτηση

Ως απαραίτητη κρίνει η ΓΣΕΒΕΕ την συζήτηση σε αυτή την χροική περίοδο για τις εργασιακές σχέσεις. «Το παλαιό πλαίσιο οδήγησε σε λογικές και διαδικασίες γραφειοκρατικές και εκβιαστικές συρρικνώνοντας την έννοια της διαπραγμάτευσης και της συλλογικής ευθύνης, αλλά και το νέο σε μεγαλύτερο βαθμό καθιστά άκυρη την υπεύθυνη διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών».
Η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ως πρώτα βήματα στη διαμόρφωση μίας νέας πραγματικότητας στις συμβάσεις εργασίας:

1ον. Την κατάργηση του άρθρου 37 του Ν. 4024/2011 που αφαιρει τη δυνατότητα από το Υπουργείο Εργασίας της επέκτασης των Συμβάσεων που υπογράφονται και σε επιχειρήσεις και εργαζομένους που δεν είναι μέλη των θεσμικών φορέων που υπογράφουν και συμφωνούν τη σύμβαση εργασίας.

2ον. Την επαναφορά στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Κοινωνικών Εταίρων την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού. Οι οποιεσδήποτε μειώσεις ή αυξήσεις πρέπει να είναι αντικείμενο συλλογικής διαπραγμάτευσης, το αποτέλεσμα της οποίας πρέπει να είναι σεβαστό από την Κυβέρνηση, αλλά και από τα πολίτικα κόμματα και τους φορείς που ενίοτε επιχειρούν να εκφοβίσουν και εμποδίσουν τις διαπραγματεύσεις. Γιατί η κατάργηση τους επί της ουσίας είναι και αποτέλεσμα ανεύθυνων παρεμβάσεων, χαρακτηρισμών και ενεργειών.

3ον. Την χρονική επέκταση της μετενέργειας. Επισημαίνει ότι για να διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο Συλλογικών διαπραγματεύσεων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγκατάλειψη κάθε εκβιαστικής διαδικασίας και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων περί τα εργασιακά που χαρακτήριζε τόσο το παλαιό καθεστώς όσο και σε υπερθετικό βαθμό το νέο.

"Υπό τις παρούσες βέβαια συνθήκες και έως ότου η Νέα Κυβέρνηση αναλάβει πρωτοβουλίες, θεωρούμε απαραίτητο εργαζόμενοι και εργοδότες, εδώ και τώρα, να βρουν την Χρυσή Τομή και να υπογράψουν Συμβάσεις. Άμεσα. Είναι ο Μόνος και Μοναδικός ρεαλιστικός τρόπος, σε αυτό το μεσοδιάστημα, να ακυρωθούν στην πράξη διατάξεις του Μνημονίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις έως ότου αποσαφηνιστούν οι οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές" επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ. προσθέτοντας ότι: "Οι από άμβωνος παραινέσεις είναι μάλλον ανεδαφικές και υπερίπτανται της σκληρής Κοινωνικής και Οικονομικής πραγματικότητας".

Καλεί τους Κοινωνικούς Διαπραγματευτές και ιδιαίτερα αυτούς που υπογράφουν την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, και έχουν ενσωματωμένη και αποδεδειγμένη κουλτούρα διαπραγμάτευσης και κοινωνικής ευθύνης, να διαμορφώσουν εντός των προσεχών εβδομάδων, και πάντως έως τις εκλογές, μια καινούργια πρόταση για την επόμενη Κυβέρνηση και υπενθυμίζει ότι τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δείχνουν ότι τα τελευταία 10 χρόνια το 85% των καθαρών Νέων θέσεων εργασίας δημιουργήθηκε από τις πολύ Μικρές και Νέες επιχειρήσεις.