Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης συμφώνησαν ότι πρέπει να ετοιμάσουν εθνικά σχέδια για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, ανέφεραν αξιωματούχοι της ΕΕ στο Reuters. Την ίδια στιγμή, ο Φρανσουά Ολάντ δηλώνει άγνοια για το γεγονός.


Το μήνυμα αυτό μεταφέρθηκε στις κυβερνήσεις, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Working Group του Eurogroup τη Δευτέρα. 


«Το Working Group του Eurogroup αποφάσισε ότι κάθε χώρα της Ευρωζώνης ξεχωριστά πρέπει να ετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για τις συνέπειες που πρόκειται να έχει μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», πρόσθεσε ανώνυμη πηγή. 

 

«Μέχρι τώρα, τίποτα δεν έχει ετοιμαστεί σε επίπεδο Ευρωζώνης, καθώς υπήρχε ο φόβος των διαρροών», είπε η ίδια πηγή.


Νωρίτερα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε άγνοια για το γεγονός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι. 


ΥΠΟΙΚ: Διαψέυδει ότι το EWG ζητά προετοιμασίες για μια έξοδο της Ελλάδας


Το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι το Euro Working Group ζητά προετοιμασίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως «διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν, πως στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Euro Working Group, ζητήθηκε απο τα κράτη μέλη να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ. 

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά κάνουν κακό στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της».