Δύο βραβεία που αφορούν την καινοτομία και την ποιότητα υπηρεσιών έλαβε ο όμιλος ICAP στα πλαίσια του Ετήσιου Συνεδρίου της D&B, κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν 23.000 ευρώ  για τα Χωριά SOS. 

 

Αναλυτικότερα, σε μία εποχή δύσκολη για το Συνεδριακό Τουρισμό και μετά από ειδική πρόσκληση της ICAP Group, το μεγαλύτερο Δίκτυο Επιχειρηματικής Πληροφόρησης στον κόσμο, DUN & BRADSTREET (D&B) που καλύπτει 220 χώρες, με στοιχεία για 200 εκατομμύρια εταιρείες, πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριό του στην Αθήνα. 

 

Στο 3ήμερο Συνέδριο το οποίο οργανώθηκε καθ’ολοκληρία από την ICAP Group–μέλος του Δικτύου για την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία- 80 Ανώτατα Στελέχη της D&B αποφάσισαν καίρια ζητήματα στρατηγικής για τη Διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου σε διεθνές επίπεδο. 

 

Στα πλαίσια του Συνεδρίου οργανώθηκαν ξεχωριστές δραστηριότητες με σκοπό τόσο την προβολή της Ελλάδας σε εκπροσώπους 70 χωρών όσο και υποστήριξης αξιόλογων θεσμών της χώρας μας. Έτσι, ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκε ιδιωτική βραδιά ξενάγησης και δείπνου στο Μουσείο της Ακρόπολης και εκδήλωση παραδοσιακών χορών σε μία προσπάθεια της ICAP να αναδείξει την ιστορία αλλά και την παράδοση της χώρας μας. 

 

Επιστέγασμα της πετυχημένης οργάνωσης υπήρξε και η επιβράβευση του Ομίλου της ICAP από την D&B με 2 σημαντικότατα βραβεία: αφενός αυτό της «Καινοτομίας» το οποίο κέρδισε η ICAP Ελλάδος μέσα από ψηφοφορία των επικεφαλής των εταιρειών του παγκόσμιου δικτύου που εκπροσωπούν 220 χώρες και, αφετέρου, αυτό της «Ποιότητας της παρεχόμενης επιχειρηματικής πληροφόρησης» το οποίο απονεμήθηκε στην ICAP Βουλγαρίας.

 

Εξαιρετική υπήρξε και η ανταπόκριση του Δικτύου στην πρωτοβουλία της ICAP να ενισχυθούν τα Χωριά SOS και συγκεκριμένα, να καλυφθεί απόλυτα το κόστος χτισίματος παιδικής χαράς στο Χωριό SOS της Αλεξανδρούπολης. Το ποσό που συγκεντρώθηκε τελικώς ξεπέρασε τα€23.000 με αποτέλεσμα την κάλυψη πολλαπλών αναγκών των Χωριών και ενθουσιώδους αντίδρασης εκ μέρους της Διοίκησής τους. 

 

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Group και νεοεκλεγέν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Δικτύου της DUN & BRADSTREET, τόνισε μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου: «Η οργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου της κορυφαίας αυτής πολυεθνικής εταιρείας στη χώρα μας, μας γέμισε χαρά αλλά και αισιοδοξία. Είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε σε αξιολογότατους Επιχειρηματίες και Ανώτατα Στελέχη το ποιόν της χώρας μας, των επαγγελματιών μας αλλά και του Ελληνικού Πνεύματος που άσβεστο συνεχίζει να κινητοποιεί αρκετές υγιείς εταιρείες στη χώρα μας.


Πιστεύω ότι το Δίκτυο της DUN & BRADSTREET θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματα του Συνεδρίου αυτού, γνωστοποιώντας την άριστη εμπειρία που όλοι έζησαν, τη θετική εντύπωση που αποκόμισαν για τη χώρα μας και –φυσικά- τη σημασία των αποφάσεων που πάρθηκαν στους κόλπους του, ιδίως σε μία εποχή έντονου προβληματισμού σε παγκόσμιο οικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο.»